Czy można żyć bez szarlotki? Regularna aktywność fizyczna i trzymanie się diety to wystarczający powód, żeby od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę zapomnienia. Ale dlaczego zapomnienia? Przygotuj sobie dietetyczną wersję tego pysznego ciasta i powiedz “nie” wyrzutom sumienia!
Składniki
- 0,8kg jabłek
- 150g otrębów owsianych
- 50g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżeczki miodu
- cynamon
Przygotowanie:
Otręby, jajko, jogurt i miód połącz i wyrób na jednolitą masę. Jabłka obierz i pokrój na małe plasterki. Cynamon obsyp cynamonem (nie żałuj sobie ). Rodzynki opłucz wodą i zaparz polewając wrzątkiem.
FitPlanner.pl
Dno i ścianki blaszki wyłóż masą z otrębów. Na niej ułóż jabłka i rodzynki. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego na 180*C na 20-30 minut.