dietetyczna-szarlotka

Dietetyczna szarlotka – 50% mniej kalorii

Czy można żyć bez szarlotki? Regularna aktywność fizyczna i trzymanie się diety to wystarczający powód, żeby od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę zapomnienia. Ale dlaczego zapomnienia? Przygotuj sobie dietetyczną wersję tego pysznego ciasta i powiedz “nie” wyrzutom sumienia!

Składniki

  • 0,8kg jabłek
  • 150g otrębów owsianych
  • 50g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżeczki miodu
  • cynamon

Przygotowanie:

Otręby, jajko, jogurt i miód połącz i wyrób na jednolitą masę. Jabłka obierz i pokrój na małe plasterki. Cynamon obsyp cynamonem (nie żałuj sobie :) ). Rodzynki opłucz wodą i zaparz polewając wrzątkiem.

Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na

FitPlanner.pl

Dno i ścianki blaszki wyłóż masą z otrębów. Na niej ułóż jabłka i rodzynki. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego na 180*C na 20-30 minut.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!

Autor

Hubert Owerczuk

Hubert Owerczuk

Absolutny fan squasha! W sporcie znajduje przede wszystkim sposób na wypocenie trudów dnia codziennego. Lubi udowadniać sobie, że nie ma rzeczy niemożliwych a przekraczanie własnych granic i słabości jest dla niego największym motywatorem do działania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *