Z cyklu FitPlanner’owych przepisów na Wielkanoc przygotowaliśmy tym razem pożywny deser z jajek i awokado. Zdrowe danie z jajek w diecie sportowców jest na porządku dziennym. Chcesz zbudować mięśnie, a przy tym być szczupła ? Zbilansuj swoją dietę w bogatą ilość białka. Z naszych propozycji polecamy Ci przepis z jajek – pieczone awokado z jajkiem.
Przepis na Wielkanoc
Przepis na Wielkanocny stół – Pieczone awokado z jajkiem
Oto przepis na który czekałaś – deser z jajek: Pieczone awokado z jajkiem. jedna porcja awokado z jajkiem to 449 kcal.
FitPlanner.pl
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 4 świeże jaja
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 218 [°C].
- Pokrój awokado na pół i wyjmij pestki.
- Umieścić awokado w małym naczyniu do pieczenia .
- Wlej 2 surowe jajka do awokado. Postaraj się dodać najpierw żółtka, a potem białka, aby wypełnić połówki awokado.
- Umieścić w piekarniku i piecz 15 do 20 minut. Czas gotowania zależy od wielkości swoich jaj i awokado.
- Wyjąć z piekarnika, a następnie dopraw pieprzem, szczypiorkiem i dodatkami do wyboru.
Smacznego !
FitPlanner.pl