pieczona chrupiąca ciecierzyca

Chrupiąca ciecierzyca

Fit przekąska do pochrupania, którą możesz przygotować samodzielnie. Doskonała alternatywa dla kalorycznych chipsów i paluszków.

Składniki:

  • 3 szklanki ciecierzycy gotowanej lub z puszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ulubione przyprawy (np. papryka, zioła prowansalskie)

Przygotowanie:

Ciecierzycę osusz, wymieszaj z przyprawami i oliwą. Wstaw do rozgrzanego na 180*C piekarnika na 40 minut, co jakiś czas mieszając ją.

Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na

FitPlanner.pl

Przed wyjęciem upewnij się, że ciecierzyca jest chrupiąca. Pozwól jej ostygnąć i smacznego! :)

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!

Autor

Hubert Owerczuk

Hubert Owerczuk

Absolutny fan squasha! W sporcie znajduje przede wszystkim sposób na wypocenie trudów dnia codziennego. Lubi udowadniać sobie, że nie ma rzeczy niemożliwych a przekraczanie własnych granic i słabości jest dla niego największym motywatorem do działania.

2 myśli na temat “Chrupiąca ciecierzyca”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *