Fit przekąska do pochrupania, którą możesz przygotować samodzielnie. Doskonała alternatywa dla kalorycznych chipsów i paluszków.
Składniki:
- 3 szklanki ciecierzycy gotowanej lub z puszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ulubione przyprawy (np. papryka, zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
Ciecierzycę osusz, wymieszaj z przyprawami i oliwą. Wstaw do rozgrzanego na 180*C piekarnika na 40 minut, co jakiś czas mieszając ją.
Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na
FitPlanner.pl
Przed wyjęciem upewnij się, że ciecierzyca jest chrupiąca. Pozwól jej ostygnąć i smacznego!
Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!
Mniam!!!! Ten przepis stanie się moim ulubionym!
Już od dawna szukałam prostego przepisu na chrupką ciecierzycę;-)) Pozdro!
Pisałam o chrupiącej ciecierzycy niedawno u siebie na blogu! w przekąskach zamiast warzyw i owoców. Ha! Fit umysły myślą podobnie